Både Fugl & Fisk

- Værker af Trine Anderschou, Line Eskestad og Steffan Herrik Bramming Egnsmuseum 1. juni - 30. juli 2023

I sommerens særudstilling er vi stolte af at kunne vise værker af tre erfarne og respekterede kunstnere tilknyttet Fyns Grafiske Værksted. Trine Anderschou, Line Eskestad og Steffan Herrik viser grafiske værker, og Steffan Herrik viser desuden skulpturer.
De tre kunstnere har ofte dyr som motiv, og humoren spiller en væsentlig rolle hos alle tre. De har alle udstillet mange steder i både ind- og udland, men det er første gang, at Egnsmuseet kan byde velkommen til dem.

Bemærk: Fernisering finder sted under Kulturnatten i Bramming - torsdag d. 1. juni kl. 18

Trine Anderschou, der udstiller grafiske værker, var tre år på Det Fynske Kunstakademi og har efterfølgende samlet haft et par års undervisning inden for grafisk tryk, bl.a. et år på Svendborg Kunstskole. Motiverne er ofte små billedhistorier, som beskueren selv kan lægge indhold i.
”Som kunster har man nok sine ”perioder”, med gennemgående motiver. I de seneste år har jeg mest arbejdet med dyremotiver, men som det vil fremgå, har jeg også arbejdet med meget andet. Og humor er ingen hindring.”

Line Eskestad, som også udstiller grafiske værker, er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi som grafiker fra 1980 til 1985. Hun har altid elsket de mange forskellige teknikker og processer, der kan bruges i arbejdet med grafik. Hun er dog særlig glad for at arbejde med collografi/paptryk. - Hun har i mange år undervist både voksne og børn i grafik med udgangspunkt i collografi.
”Der kommer ofte dyr ind i mine billeder, en glæde og forundring over naturen, ind i mellem i dialog med et menneske, måske er der en fabel - en fortælling et sted.”

Steffan Herrik udstiller både grafiske værker og skulpturer. Han er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og Holbæk Kunsthøjskole. Steffans motiver er variationer over ”Gumozoerne”, hans helt egne fuglelignende væsener, der dog har visse menneskelige træk. Deres udtryk spænder fra det uskyldige og legende til det dunkle og djævelske – de taler til en fundamental dualitet i mennesket selv.
”Som billedkunstner er man privilegeret, man får lov til at bevæge sig mellem drøm og virkelighed, alvor og humor i en stadig søgen og undren. Målet er at give værkerne sjæl og liv.”