Den aktive by

Idræt betyder rigtig meget for brammingenserne og det ses i udstillingen "Den aktive by – idræt og foreningsliv i Bramming før og nu", som bygger på fortællinger, fotos, film og genstande fra en række af byens idrætsforeninger. Kan ses til og med den 21. maj.

Bramming Boldklub er med sin snart 125-årige historie selvfølgelig med, ligesom Bramming I.F. også er repræsenteret i form af bl.a. håndbold og gymnastik.
Men det er slet ikke nok til at vise bredden i Brammings idrætsliv, så der fortælles også om skydning, golf, cykel-motion, ridning, sportsdans samt kampsportsgrenene ju-jutsu og taekwondo.

En ikke uvæsentlig del af udstillingen går tilbage i historien og fortæller om forgangne årtiers begivenheder med hjælp fra materialer og fotos fra Bramming Byhistoriske Arkiv.

Kom og gå på opdagelse i avisudklip, diplomer, sportsdragter og masser af andet, som fortæller en særdeles broget og righoldig historie om en by og dens idrætsliv.

Fodboldstøvler fra Bramming

Fodboldstøvler fra en anden tid. Fra Sydvestjyske Museers samling.

”Den aktive by” er blevet til med uvurderlig hjælp fra Egnsmuseets trofaste stab af frivillige. De har skabt kontakten mellem museet og nogle af byens ildsjæle i idrætsforeningerne, og de har kunnet være fødselshjælpere for mange af de gode historier.