Kunstudstilling: UDSNIT hLAUSEsøgaard & Bjørn Thomsen

19/9 - 31/10

I Lause’s ”laboratorium” udforskes der i forskellige udtryk gennem maleri, skulptur, træsnit, blandform og kunsthåndværk.
Overraskelser opstår gennem improvisationerne med pensel, billedskærejern, motorsav m.m.

Han giver sig selv frihed til at ”køre af sporet”; udvikler nye veje og udtryk – skaber ”perioder” i sit arbejde med kunsten. Under den legende tilgang til produktionen af værkerne, ligger der et behov for at være en del af den natur han bor midt i – og for at kommentere på, hvorledes vi mennesker opfører os overfor hinanden. Han er påvirket af en god blanding af ekspressionisme, symbolisme og oprindelig kunst. Natur- og kulturpåvirkninger fra mange rejser er til stor inspiration for ham.

Lauses ”legekammerat” og kunstneriske sparringspartner er Bjørn Thomsen.
Bjørn er ofte med i de ting, som foregår i Lauses laboratorium, og i udstillingen indgår værker, som de to har frembragt sammen.
Desuden vises flere af Bjørn Thomsens egne billeder og skulpturer.

hLAUSEsøgaard har deltaget i 8 internationale træskulptur-symposier i Litauen, Tjekkiet, Tyskland og Danmark – konsulent på 3 af dem. 3 LandArt/skulpturprojekter i Danmark. Optaget 2 x på KS, Tistrup. Udstillet i ind-og udland, bl.a. 3 x i Japan og 1 x i Tjekkiet.

Fernisering 18. september kl. 14.