Aktiviteter på museet

Vandretur i den smukke stationsby
Onsdag d. 24. august kl. 18.30

Tag med John Schwartz og museumsinspektør Søren Byskov på en vandring rundt i Brammings smukke miljøer og grønne oaser.

Turen er på ca. 1,5 km, vi starter og slutter ved Bramming Egnsmuseum og afslutter med præsentation og kaffe på Egnsmuseet.

Pris 50 kr. inklusive kaffe på museet. Betaling kontant eller med Mobile Pay.

Foredrag: Byfornyelsen i Bramming 2017-2022.
Torsdag d. 8. september kl. 19.00

Anette Gori og Kristine Dagnæs Hansen fortæller om Esbjerg Kommunes byfornyelsesindsats, som er foregået i samarbejde med aktører og husejere i Bramming for at skabe positiv udvikling i bymidten.

Kom og hør om baggrunden for det store projekt og få en masse eksempler på, hvad der er sket i de forløbne fem år.

Entré 50 kr.
Gratis for medlemmer af Lokalhistorisk Forening for Brammingegnen, Det Antikvariske Selskab og Esbjerg og Omegns Museumsforening.
Der sælges kaffe og vand i pausen, betaling kontant eller Mobile Pay.

Foredrag: Jorden og livet
Tirsdag d. 27. september kl. 19.00 -21.00
(Gratis adgang. Livestreaming fra Aarhus Universitet)
3.800 mio. års spejling. Nutidens jord er markant anderledes, end den jord, der blev dannet for 4.500 mio. år siden. Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden.
v/ Professor i geologi Minik Rosing, GLOBE Institute, Københavns Universitet

Foredrag: Søvn og immunforsvaret

Tirsdag d. 25. oktober kl. 19.00 -21.00
(Gratis adgang. Livestreaming fra Aarhus Universitet)
Vores immunforsvar er dybt afhængigt af søvn, og det påvirker søvnen. Visse sygdomme kan ligefrem ødelægge søvnreguleringen. Hvordan forklarer forskerne denne sammenhæng?
v/ Lektor i neurofysiologi Birgitte Rahbek Kornum, Institut for Neurovidenskab, Københavns Universitet.

Foredrag: Vores urolige klode

Tirsdag d. 1. november kl. 19.00 -21.00
(Gratis adgang. Livestreaming fra Aarhus Universitet)
Jordskælv og tsunamier udgør voldsomme og uforudsigelige trusler mod liv, ejendom og infrastruktur. Samtidig holder jordskælv overfladen ung og frugtbar og giver viden om Jordens dybe indre.
v/ Lektor i geofysik Bo Holm Jacobsen, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet.

Åbning af særudstillingen SkaberGlæde
Lørdag den 5. november k. 14.00

Fagre nye genetiske verden.
Tirsdag d. 15. november kl. 19.00 -21.00
(Gratis adgang. Livestreaming fra Aarhus Universitet)
Det molekylære værktøj CRISPR har vist sig som en revolution i genetisk forskning med uanede muligheder. Det afføder etiske diskussioner om vores omgang med menneskets genom.
v/ Professor i genterapi og personlig medicin Jakob Giehm Mikkelsen, Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet, og medlem af Etisk Råd.