Events 2020

"Hus, gård, by - Brammingegnen set fra luften"

Særudstillinger plejer vi jo at åbne med en stor festlighed, men det må vi desværre afstå fra i disse corona-tider.
Det vil ikke være en god ide, at samle så mange mennesker i de trods alt ikke så store lokaler.
Vi ved endnu ikke fra hvornår, udstillingen kan ses, men det bliver ikke senere end den 12. juli 2020

Udstillingen viser indrammede, farvelagte luftfotos af huse, gårde og byer fotograferet fra luften.
Der findes rigtig mange af den slags fotos taget af fotografen Sylvest Jensen, og de er et sjovt kulturhistorisk aftryk af en tid.
Vi har selv et par fotos af Bramming by, og det er lykkedes at låne rigtig mange fra private, så alle vægge er fyldt!

Udstillingen kan ses til og med d. 20/9.

I Det Sker er udstillingens sidste dag desværre fejlagtigt angivet som den 24/9. Vi håber ikke at nogen går forgæves.

Åbning af "STRØM - værker fra Fyns grafiske værksted"

Lørdag d. 3/10 kl. 14, hvor vi forsøger at finde en corona-venlig form

Fyns Grafiske Værksted har budt ind med værker til en udstilling på Brammings gamle elværk – og hvad er mere oplagt end at tage udgangspunkt
i temaet ”Strøm”?

Gamle håndværkstraditioner og eksperimenter med nye metoder trives side om side i værkstedet, og kunstnerne har grebet strøm-temaet an på mange forskellige måder. Også udenlandske kunstnere har budt ind med værker, så der bliver meget at opleve.

Fyns Grafiske Værksted har til huse i Odense, havde 40 års jubilæum i 2016 og har ca. 300 medlemmer fra mere end 20 lande. Værkstedets formål er at være en bærende faktor indenfor grafisk kunst i dansk kunstliv.

Allierede fly over Danmark under besættelsen

Torsdag d. 8/10 kl. 19.30-21

Pens. museumsinspektør Mogens Hansen fortæller om allierede bombe angreb på danske mål og mineudlægninger. Overflyvninger på vej mod bombemål i Tyskland tog til i løbet af krigen. Her kom det ofte til konfrontation med Luftwaffe i form af en tysk natjager. Her var mange tab på begge sider. Afslutningsvis skal der berettes om det planlagte angreb på Danmark d. 2. april 1945.
Foredraget arrangeres i samarbejde med Historisk Samfund for Ribe Amt.
Pris: 50 kr
Gratis for medlemmer af Lokalhistorisk Forening for Brammingegnen, Antikvarisk Selskab, Esbjerg og Omegns Museumsforening samt Historisk Samfund for Ribe Amt.
I pausen sælges kaffe og vand.

Tirsdag d. 10/11 kl. 19-21.30

Brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium:
To brygmestre fortæller om hemmeligheden bag gær, malt og humles betydning for det gode og smukke øl. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
OBS: Tilmelding. Der opkræves 30 kr. som betaling for den øl, malt og humle, som smages under foredraget.
Vi skriver mere her om tilmeldingsproceduren senere.

Åbning af "Kunst i interessante tider"

Lørdag d. 14/11 kl. 14, hvor museet er vært ved en forfriskning.

På væggene udstiller Jan Nørholm Nielsen sine billeder udført med oliefarver på lærred. Hvert værk unikt og findes kun i dette ene eksemplar.
Jan er autodidakt men med fødderne i maling. Bag hvert værk ligger mange timers arbejde – bag de mest krævende kan der ligge over 100 timer.

På gulvet udstiller keramikeren Søren Rundstrøm. Søren arbejder hovedsageligt med raku-brændt keramik og finder sin inspiration i hverdagen. Kan
et ord, en tanke eller et begreb omsættes til et keramisk værk? Søren er meget optaget af de runde former, som ofte i hans værker symboliserer
jorden i forbindelse med en tanke eller en bekymring.

Udstillingen kan ses ind til den  15/12.

Tirsdag d. 17/11 kl. 19-21

Professor Eske Willerslev, Københavns Universitet:
Nyt fra forskningen i menneskets historie, tidligere tiders sygdomsepidemier, istidsdyrenes uddøen og mennesket som et produkt af genetik eller miljø.
Gratis adgang.
Der sælges kaffe og vand i pausen, kontant eller MobilePay

Tirsdag d. 24/11 kl. 19-21

Professor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Københavns Universitet og professor i geofysik David Lundbek Egholm, Aarhus Universitet:
Om Grønland som det så ud, før isen kom, og om indlandsisens opståen. Hvad har meteornedslag betydet? Og hvad kommer den globale opvarmning til at betyde for indlandsisen og det grønlandske landskab?
Gratis adgang.
Der sælges kaffe og vand i pausen, kontant eller MobilePay.