12. + 19. + 26. juli

Bøger fra Uffe Munks bogsamling kan hentes gratis på museet.

For efterhånden en del år siden fik Bramming Egnsmuseum overdraget nu afdøde tidligere museumsforvalter Uffe Munks store bogsamling. Siden er alt, hvad der overhovedet kunne, blevet fordelt til museets fag- og skønlitteratur og til andre med interesse for titlerne. Et antikvariat har desuden aftaget, hvad de mente at kunne videresælge.

- Nu er vi så kommet til det punkt, hvor vi mener, at den resterende del af bøgerne – vel omkring et par tusinde titler – skal komme offentligheden til gode, siger museumsinspektør Søren Byskov.

Egnsmuseet slår med andre ord dørene op til boglageret på Industrivej 7 (i gården ved billardklubben - nabobygningen til Bjerrum Nielsen) og inviterer interesserede ind for at se, om der er nogle bogemner, de har lyst til at læse og eje. De kan så tage dem hjem – ganske gratis:
- Vi sætter ikke priser på bøgerne. De er til fri afbenyttelse. Skulle man finde noget af interesse, håber vi dog, at man kunne have lyst til at betænke museet med et lille beløb – helt frivilligt, forstås, siger Søren Byskov.

I praksis holdes der åbent i boglageret tre søndage i juli – samtidig med, at udstillingen ”Brammingegnen set fra luften – Hus, gård og by i fugleperspektiv” vises i museets udstillingslokale, første gang søndag d. 12/7 kl. 13-16.

Se flere billeder af udvalget i begivenheden på Brammings Egnsmuseums Facebookside