Bramming Egnsmuseum skulle have åbnet en ny særudstilling den 4. april. Den åbning er nu udskudt til oktober på grund af corona-epidemien.

Det er Fyns Grafiske Værksted, der sammen med Egnsmuseet vil skabe udstillingen, hvis tema, ”strøm”, blev valgt med direkte reference til Bramming Egnsmuseums fysiske beliggenhed i byens gamle elværk.
Lene Leveau, som er daglig leder på Fyns Grafiske Værksted, fortæller, at værkstedets kunstnere har taget virkelig godt imod ideen, der har givet dem masser af inspiration:

- Kunstnerne har grebet det an på mange forskellige måder, og også udenlandske kunstnere har budt ind med værker, som er inspireret af strøm-temaet. Det er et spændende projekt, så jeg blev naturligvis ked af at høre om aflysningen. Men det kom ikke bag på mig, og vi accepterer selvfølgelig alle sammen fuldstændig, at Danmark og hele verden er påvirket af corona.

Nu glæder hun og kunstnerne sig sammen med museumsinspektør Søren Byskov og museets frivillige til at åbne udstillingen til oktober i stedet.

En aflysning
Med de seneste udmeldinger fra regeringen og de danske myndigheder må Søren Byskov også aflyse foredraget med Mogens Hansen om ”Allierede fly over Danmark under Besættelsen”, som var programsat til d. 2. april.

Han håber dog at kunne holde fast i, at udstillingen ”Hus, gård og by” med Bramming-luftfotos kan åbne på Kulturnatten i Bramming d. 4. juni:

- Den udstilling vil vi rigtig gerne kunne gennemføre. Men på den anden side ved vi ikke engang, hvornår museet åbner igen, så vi må tage det lidt hen ad vejen og bruge vores hjemmeside og Facebook-side til at fortælle, hvad vi beslutter.